Kuntien välinen ja kansainvälinen yhteistyö

Etusivu > Yhteistyö

Kuntien välinen yhteistyö

 

Itä-Lapin kuntayhtymän toimialatiimit ja työryhmät kokoontuvat säännöllisesti edistämään elinvoimaa jäsenkunnissa. Kuntayhtymän edustajia osallistuu myös erilaisiin maakunnallisiin ja valtakunnallisiin työryhmätyöskentelyihin.

Elinkeinotiimin tehtävänä on edistää Itä-Lapin alueen toimijoiden välistä yhteistyötä, edistää ja kehittää alueen elinkeinoelämää sekä ideoida ja suunnitella koko aluetta palvelevia kehittämis-, investointi- ja yritysryhmähankkeita. 

Tekninen tiimi ja sivistystiimi käsittelevät oman toimialansa yhteistyöhön liittyviä asioita ja tarvittaessa osallistuvat edunvalvontaan.

Maakuntahallinnon uudistus toi mukanaan uudistuksia kuntien tehtäviin. Palvelujen toteuttaminen muutoksen jälkeen haastaa kunnat miettimään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja kunnissa.

 

Kansainvälinen yhteistyö

 

Barents Road -yhdistyksen jäsenenä edistämme yhteistyötä ja teemme nuorisotyötä Ruotsin ja Norjan kanssa. Vaikutamme lisäksi Barentsin tien nostamiseksi Arktisen alueen tärkeäksi kaupalliseksi reitiksi. Reitti kulkee Itä-Lapista Ruotsin kautta Norjaan ja Atlantin rannikolle.

Kansainvälisten hankkeiden kautta yhteistyötä tehdään myös muiden kuin pohjoismaiden kanssa. Vuosina 2023–2026 kuntayhtymä hallinnoi Lead Partnerin roolissa Sustainable Arctic Peripheral Biking Tourism (SUB) -hanketta, jonka partnerit ovat Färsaaret, Irlanti, Islanti ja Ruotsi.

Aiempi kiinteä yhteistyö Murmanskin alueen kuntien ja kaupunkien kanssa on jäädytetty määrittelemättömäksi ajaksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022.

 

 

Skip to content