Projektityöntekijä hankkeeseen

Julkaistu 5.4.2024

Miltä kuulostaa työ Itä-Lapissa pohjoisen luonnonantimien parissa?

Itä-Lapin kuntayhtymä on vuonna 1994 perustettu Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö– ja edunvalvontaelin, jonka päätehtäviä ovat alueen edunvalvonta, kehittämistoiminta ja hankkeet. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Kemijärven kaupunki, Sallan, Posion, Savukosken ja Pelkosenniemen kunnat.

Etsimme osa-aikaista hanketyöntekijää Pohjoisen luonnonantimien perinteinen käyttö – hankkeelle. Hankkeen keskiössä ovat alueen perinteisistä raaka-aineista riista, kala ja kasviperäiset hyödykkeet. Niiden perinteinen käyttö ja tarinat, perinnetietouden kerääminen yksiin kansiin vanhemmalta polvelta sekä alueen ruokakulttuurimatkailun kehittäminen. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus ja hallinnoi Itä-Lapin kuntayhtymä.

Projektityöntekijän tehtävä on innostaa nuoria perinneruokien valmistukseen järjestämällä nuorille suunnattuja perinneruokatilaisuuksia eri kunnissa. Yhteistyökumppanina hankkeessa on Lapin Martat. Lisäksi projektityöntekijä järjestää työpajoja alueen perinteisten raaka-aineiden käytöstä kaikille kiinnostuneille. Hän auttaa projektipäällikköä perinneruokaoppaan valmistelussa.

Edellytämme hakijalta tehtävään soveltuvaa, vähintään opistotasoista koulutusta. Odotamme hakijalta paikallisten raaka-aineiden tuntemusta ja kiinnostusta/kokemusta perinteisten ruokalajien valmistamiseen, reipasta otetta nuorten kanssa työskentelyyn ja hyviä yhteistyötaitoja. Eduksi katsomme kokemuksen projektityöstä. Työ edellyttää liikkumista hankealueella, joten oma auto on tehtävässä onnistumisen kannalta välttämätön.

Työaika on vuositasolla 50 %, työaika voi jakautua vuodenaikojen mukaan, esimerkiksi syksyllä raaka-aineiden sesongista johtuen tapahtumia järjestetään tiiviisti. Hankeaika on 1.4.2024 – 31.5.2026, työ alkaa mahdollisimman pian. Sopimuksessa noudatetaan 3 kk:n koeaikaa.

Hakemus ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan 19.4.2024 klo 14.00 Itä-Lapin kuntayhtymään osoitteeseen info@italappi.fi.

Lisätiedot: Projektipäällikkö Kati Savukoski, p. 040 6512 567

ELY-keskus maaseutu.fi Euroopan unionin osarahoittama

Selaa uutisryhmää Etusivu