Turvallisuus ja Suomen Nato-jäsenyys Itä-Lapin seutuseminaarin puheenaiheina

Julkaistu 09.11.2022

Itä-Lapin kuntien valtuutettuja ja virkamiehiä kokoontuu huomenna kaksipäiväiseen seutuseminaariin tarkastelemaan turvallisuuden näköaloja laajasti eri tulokulmista. Seminaarin ohjelmaan kuulu myös kuntayhtymän kehittämistyön ja tulosten katsaus sekä työpajoja elinvoimayhteistyön vahvistamiseksi. Seminaari järjestetään Sallassa.


Lapin rajavartioston komentaja Jarkko Alén tuo esille Rajavartioston merkitystä Itä-Lapissa, ylitarkastaja Seppo Lehto keskittyy puheenvuorossaan kuntien varautumiseen ja arkisen turvallisuuden ylläpitämiseen, poliisin katsauksen turvallisuuteen luo poliisipäällikkö Esa Heikkinen.


EU:n pohjoisen alueen politiikan kehitystilanteesta ja Barentsin alueesta luo tilannekuvaa Suomen Barentsin ja Pohjoisen ulottuuden suurlähettiläs Jari Vilén. Hän tarkastelee asiaa myös Itä-Lapin näkökulmasta ja Suomen Nato-jäsenyyden valossa.


Filosofi Esa Saarinen tarkastelee puheenvuorossaan tulokulmia siitä, kuinka turvallisella yhteisöllä voidaan edetä tulevaisuuteen.


Itä-Lapin seutuiseminaari järjestetään Sallan Poropuistossa.


Ajankohtaisiin, alueen yhteisiin aiheisiin perehtyvä seutuseminaari järjestetään vuosittain Itä-Lapin kuntien valtuutetuille ja johtaville virkamiehille.


Lisätietoja:


Itä-Lapin kuntayhtymä:
johtaja Dina Solatie 040 3548370
kehittämiskoordinaattori Vilma Ohrankämmen 040 551 7800

Selaa uutisryhmää Etusivu