VÄRI – VÄRRIÖN TUTKIMUSASEMAN HUIPPUTUTKIMUS HYÖDYNTÄMÄÄN ITÄ-LAPIN ELINKEINOELÄMÄÄ 2018-2020

Etusivu > Hankkeet > VÄRI – VÄRRIÖN TUTKIMUSASEMAN HUIPPUTUTKIMUS HYÖDYNTÄMÄÄN ITÄ-LAPIN ELINKEINOELÄMÄÄ 2018-2020

Pariskunta vaaramaisemassa

Värriön tutkimusaseman huippututkimus hyödyntämään Itä-Lapin elinkeinoelämää -hankkeen (A74190) tavoitteena on lisätä Värriön tutkimusaseman ja paikallisen elinkeinoelämän yhteistyötä ja saada tutkimustulokset alueen elinkeinoelämän ja kansalaisten hyödynnettäviksi. Hankkeessa pyritään kansantajuistamaan tutkimusaseman tuloksia, kohtauttamaan alueen osaamista, kehittäjiä ja alueella toimivia yrityksiä sekä kehittämään alueen innovaatiopotentiaalia.

Hankkeessa järjestetään työpajoja joissa kehitetään ratkaisuja arjen tarpeisiin ja innovoidaan hyödyntäen Värriön tutkimusaseman tutkimustuloksia. Värriön tutkimusaseman tieteellinen tutkimustoiminta ja sen tulokset saatetaan vahvemmin tukemaan muita alueen elinkeinoja kuten biojalostamohanketta, muuta metsätaloutta ja luonnontuote- sekä poroelinkeinoa. Hankkeessa kehitetään myös metsästysmatkailua ja harrastetoimintaa.

Värriön tutkimusasema esittelee tutkimustaan ja hanketta Itä-Lapin kuntien tapahtumissa ja järjestää avoimien ovien päivän.

Hankealue on Itä-Lappi. Hanke on Värriön tutkimusaseman ja Itä-Lapin kuntayhtymän yhteistyöhanke.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 297 029 euroa. Hanketta rahoittavat Lapin Liitto (EAKR –rakennerahasto 70%), Itä-Lapin kunnat ja kuntayhtymä sekä Helsingin yliopisto. Lisäksi hanketta rahoittavat Karhunkierros Oy, Matkalle Sallaan ry sekä Vaisala Oy.

Katso hankkeessa tuotettuja visualisointeja täältä!

Rahoittajat:

Lapin Liitto
Itä-Lapin kunnat ja kuntayhtymä
Helsingin yliopisto

Yhteystiedot:

Johtaja
Dina Solatie
puh. 040 354 8370
dina.solatie@italappi.fi

Hankeaika : 27/08/2018 – 31/12/2020

Budjetti: 297 029€
Skip to content