OSTA PAIKALLISTA 2018-2019

Etusivu > Hankkeet > OSTA PAIKALLISTA 2018-2019

Lennokkikuva kemijärven keskustasta

Osta paikallista -hankkeen (70991) erityisenä, pitkäaikaisena tavoitteena on Itä-Lapin yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien yhteistyön tiivistäminen paikallisen ostovoiman kehittämiseksi ja paikallisten ostojen  lisäämiseksi alueella. Hankkeella haluttiin myös parantaa Itä-Lapissa ostopäätöksiä tekevien tietoisuutta päätöksien vaikutuksista oman asuinympäristön elinvoimaisuuteen, hyvinvointiin, työllisyyteen, yritysvaikutuksiin, investointeihin ja vastuulliseen kestävään kehitykseen.

Hankkeen aikana järjestettiin 3-4 tiedotustilaisuutta jokaisessa Itä-Lapin kunnassa. Kuntatilaisuuksiin osallistui noin 800 henkilöä; yrittäjiä, kuntapäättäjiä ja kuntien ostoista ja hankinnoista päättäviä. Osta paikallista -aiheita nostettiin esiin monissa eri medioissa, kuten Koti-Lapissa, Kuriirissa, Lapin Kansassa, Youtubessa, Facebookissa ja Aalto-radiossa.

Hankkeessa toteutettiin paikallisten tuotteiden ja palveluiden huomioarvon nostamiseksi Kotoisin – Local from East Lapland -tunnus, jonka alueen yrittäjät saavat käyttöönsä elinkeinotoimijoilta tai yrittäjäyhdistyksiltä. Neljä Itä-Lapin kuntaa uudisti hankinta- ja osto-ohjeensa ja kaksi kuntaa otti käyttöönsä sähköisen hankinta- ja kilpailutusjärjestelmän. Yksi kunnista laati myös hankintastrategian. Lisäksi yksi kunta laati ennakkovaikutusten ja yritysvaikutusten arviointiin lomakkeet, jotka jaettiin alueen muille kunnille arviointien uudistustyöhön.

Hankealueena oli Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Salla ja Savukoski. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 79 435 €. Hanketta rahoittivat Euroopan Unionin maaseuturahasto, Leader Pohjoisin Lappi, Koillismaan Leader ja yksityiset rahoittajat.

Rahoittajat:

Euroopan Unionin maaseuturahasto
Leader Pohjoisin Lappi
Koillismaan Leader
yksityiset rahoittajat

Yhteystiedot:

Johtaja
Dina Solatie
puh. 040 354 8370
dina.solatie@italappi.fi

Hankeaika : 01/10/2018 – 30/11/2019

Budjetti: 79 435€
Skip to content