Forest in - palvelutarve ja -resurssit itä-lapin metsäteollisuusinvestoinneissa

 

''      '   

 

Kemijärven biojalostamo / Vataset Teollisuus (aiemmin Boreal Bioref Oy) valmistelee biotuotantolaitoksen 1. 000 milj. euron investointia Kemijärvelle. Rakentamisvaihe tuo n. 2700 työpaikkaa. Valmis jalostamo tarjoaa työtä 185 henkilölle. Biojalostamon myötä syntyy Itä-Lappiin yli 1100 pysyvää työpaikkaa eri aloille. Jalostus käyttää raaka-aineena pohjoissuomalaista harvennuspuuta ja haketta 3,6 milj. kuutiota vuodessa.

Rakentamisvaiheessa ja tuotannon myötä investointikohteen ympäristöön Kemijärvelle ja muualle Itä-Lappiin muodostuu runsaasti palveluiden kysyntää yrityksille ja julkisille palvelutuottajille.

Forest in - Palvelutarve ja -resurssit Itä-Lapin metsäteollisuusinvestoinneissa -hankkeen (A73984) tavoitteena oli tukea itälappilaisten ja lappilaisten pk-yritysten osallistumista biotuotantolaitoksen rakentamiseen ja toiminnan käynnistämiseen Kemijärvelle.

Hanke kartoitti ja kokosi alueen ja maakunnan yritysten palvelupotentiaalit, -laatu, -referenssit, -kyky ja -halua biotuotantolaitoksen rakennusvaiheen ja toiminnan aikaiseen toteuttamiseen. Hankkeessa tuotettiin informaatiota palveluista ja tarpeista (yritykset, julkiset, yhteisöt) ja yleisinformaatiota valmistautumishankkeen internetsivuille. 

Hanketta hallinnoi Itä-Lapin kuntayhtymä. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 328 378 euroa, ja sitä rahoittivat Lapin liiton EAKR/Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahasto 70% sekä Itä-Lapin kunnat 30%.

Yhteystiedot

Johtaja
Dina Solatie
p. 040 354 8370
dina.solatie@italappi.fi

hankeaika

1.4.2018 - 31.3.2021

 

 LOPPURAPORTTI:

Forest In -hankkeen loppuraportti