Elinvoimaa ja älykästä toimintaa Itä- ja Pohjois-Lappiin!

Julkaistu 21.04.2021

Itä- ja Pohjois-Lapin kuntayhtymien yhteinen hanke "Elinvoimaa ja älykästä toimintaa Itä- ja Pohjois-Lappiin (EIP)" käynnistyi tällä viikolla projektipäällikön aloittaessaan tehtävässä.

Kaksivuotisen projektin tavoitteena on pyrkiä vahvistamaan Itä- ja Pohjois-Lapin seutukuntia löytämään, hyödyntämään ja edistämään alueen osaamista ja mahdollisuuksia yhdessä yrittäjien, kuntien ja tutkimuslaitosten kanssa. Taustalla on Euroopan unionin älykkään erikoistumisen strategia, jonka ajatuksena on, että erilaisilla alueilla tunnistettaisiin omat alueelliset erityisominaisuudet ja opittaisiin hyödyntämään niitä alueen elinvoiman ja innovaatioiden lisäämiseksi. Lapin ollessa Suomen kansainvälisin maakunta, on hankkeen tarkoituksena myös tukea, Itä- ja Pohjois-Lapin toimijoita kansainvälistymispyrkimyksissä esimerkiksi hankkeessa luotujen verkostojen avulla.


Hankkeen aikana kahdeksassa kunnassa: Utsjoki, Inari, Sodankylä, Savukoski, Pelkosenniemi, Kemijärvi, Salla ja Posio, järjestetään alueelliset työpajat, joissa alueen toimijat yhdessä nostavat esille kyseisen alueen mahdollisuuksia. Ajatuksena on paikallisuus ja sieltä nousevat ideat, joiden pohjalta työstetään alueellinen, älykkään erikoistumisen kasvuohjelma ja määritellään alueiden kehittämisen kärkiteemat. Ohjelman lisäksi, konkreettisena hyötynä on tarjota yrittäjille ja kunnille verkostoja ja synergiaa, ja ennen kaikkea uusia kasvun mahdollisuuksia!


Hankkeen projektipäällikkönä toimii Laura Lakso. Lakso on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on aikaisemmin työskennellyt Eduskunnassa kahden kansanedustajan avustajana, Venäjällä Pietarin pääkonsulaatissa viisumivirkailijana sekä kiinteistöalan johtotehtävissä. Lakso on kotoisin Pelkosenniemeltä ja saapuu paluumuuttajana kotiseudulleen Kairalan kylään.


Lapin liitto on my√∂nt√§nyt hankkeelle Elinvoimaa ja √§lyk√§st√§ toimintaa It√§- ja Pohjois-Lappiin (EIP), Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 214 000 ‚ā¨. Tuen osuus on yhteens√§ enint√§√§n 80 %. Loput 20 % rahoitetaan alueen kuntien toimesta. Hanke kest√§√§ 30.4.2023 saakka. P√§√§toteuttajana on Pohjois-Lapin alueyhteisty√∂n kuntayhtym√§.


Lue lisää hankkeesta täältä.

Selaa uutisryhmää Etusivu