Kiinnostaako monipuolinen työ luonnon helmassa?

Julkaistu 19.11.2020

Erilaisia malmimineraaleja tarvitaan teollisuuden tuotannossa sähköautojen akuista aina tuulivoimaloihin asti. Viime vuosina malminetsintäyhtiöiden kiinnostus Suomen kallioperään on kasvanut ja malminetsintä onkin Suomessa vahvasti Lappiin keskittynyttä.

Malmia etsittäessä tutkitaan kallioperän taloudellisesti hyödynnettävissä olevia malmivarantoja. Kiinnostavissa kohteissa tutkimus voi kestää jopa 15 vuotta. Vaikka geologian asiantuntijat tulevat yhtiön puolesta, tarvitaan tutkimukseen myös monipuolisesti muita osaajia. Avustajia tarvitaan mm. näytteenottoon, luontokartoitukseen, valmisteleviin tehtäviin sekä tutkimusprosessin eri vaiheisiin.


Tammikuussa starttaa REDU Edu Oy:n toteuttamana Lapin Ely-keskuksen työvoimakoulutus malminetsinnän tarpeisiin. Tarve koulutukselle nousi esiin ILPO-hankkeen toteuttamassa kyselyssä malminetsijöille viime kesänä. Koulutusta lähdettiin suunnittelemaan laajapohjaisella yhteistyöllä malminetsintäyritysten, REDU Edu Oy:n, GTK:n ja Ely-keskuksen sekä ILPO-hankkeen kanssa. Malminetsintä on Suomessa kasvava toimiala ja tähän saakka jokainen malminetsintäyhtiö on kouluttanut itse työvoiman avustaviin tehtäviin. Alkava koulutus onkin Suomessa ainoa laatuaan.


Kolmen kuukauden pituisessa koulutuksessa keskitytään erityisesti malminetsinnän maastossa tehtäviin töihin, joita ovat mm. näytteiden otto ja käsittely, geofysiikan mittaukset sekä tutkimuskairauksen perusteet. Lisäksi koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa erilaisia korttikoulutuksia, kuten esimerkiksi työturvallisuus-, tulityö- ja hätäensiapukortti. Koulutus on käytännönläheistä ja osa koulutuksen sisällöstä toteutetaan työskentelemällä malminetsintäalan yrityksessä. "Koulutus antaa laajat valmiudet eri tehtäviin sekä mahdollisuuden työllistyä malminetsinnän parissa. Koulutus ei ole tutkintoon tähtäävää, mutta halutessaan opiskelija voi hakea jatkokouluttautumaan esimerkiksi Redun kaivosalan perustutkintoon", kertoo REDU Edu Oy:n toimitusjohtaja Kari Rekilä.


Haku koulutukseen on avoinna 18.12. asti. Lue lisää ja hae tästä. 


'

Selaa uutisryhmää Etusivu