Kotoisin t√§√§lt√§ Local ‚Äď tunnus paikallisille tuotteille ja palveluille

Julkaistu 16.09.2019

It√§-Lapissa paikallisten tuotteiden ja palveluiden tuottajat saavat k√§ytt√∂√∂ns√§ Kotoisin Local ‚Äď tunnuksen tuotteiden ja palveluiden huomioarvon parantamiseksi asiakkaille. ‚ÄĚKotoisin t√§√§lt√§ Local‚ÄĚ -tunnus, joka kertoo tuotteiden, palveluiden, ty√∂n ja yrityksen paikallisuudesta. Tunnuksen my√∂t√§ matkailijoiden ja paikallisten on helpompi l√∂yt√§√§ it√§lappilaiset yritykset, tuotteet ja palvelut, kuten esimerkiksi l√§hileipomon pullat l√§hikaupasta.

'


Paikallisuudesta kertovan tunnuksen ulkoasuksi muotoutui yksinkertainen, karttapaikasta ja sill√§ tavalla paikallisuudesta kertova tunnettu pinni lumit√§htineen ja yksinkertaiset tekstit ‚ÄĚKotoisin t√§√§lt√§‚ÄĚ ja ‚ÄĚLocal‚ÄĚ. Tunnuksen suunnittelussa huomioitiin my√∂s se, ett√§ se ei kielellisesti her√§t√§ vastenmielisi√§ mielikuvia muiltakaan kielialueelta tuleville. Tunnus on suunniteltu niin, ettei se peit√§ yrityksien tai kuntien omia br√§ndej√§ tai tunnuksia, vaan sit√§ voidaan k√§ytt√§√§ niiden kanssa yhdess√§. Tunnukseen on mahdollista liitt√§√§ my√∂s QR-koodi, jonka avulla tuotteen valmistanutta yrityst√§ voi esitell√§.


Kotoisin Local tunnus on toteutettu It√§-Lapin kuntayhtym√§n Osta paikallista ‚Äď hankkeen toimena. Hankevet√§j√§n√§ toimi Anita Ruokamo, joka kertoo hankkeen erityiseksi tavoitteeksi It√§-Lapin yritt√§jien yhteisty√∂n tiivist√§misen paikallisen ostovoiman kehitt√§miseksi. L√§helt√§ hankittu edist√§√§ kest√§v√§√§ kehityst√§ ja ty√∂paikkojen, yritt√§jyyden ja paikallisten palveluiden turvaamista. Hankkeen aikana vahvistettiin alueen kuntien ja yritt√§jien yhteisty√∂t√§ elinvoiman kehitt√§misess√§, sill√§ kuntien hankinnoilla ja ostoilla on erityisen suuri vaikutus alueen elinvoimaisuuteen.


-        Jos et saa haluamaasi tuotetta tai palvelua omasta kunnasta, osta se naapurista, jos et naapurista, osta Itä-Lapista, jos et Itä-Lapista, niin Lapista ja jos et Lapista, niin Suomesta, neuvoo Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho.


Merkin käyttö ei rajoitu ainoastaan paikallisten tuotteiden valmistajaan ja myyjään, vaan sitä voi käyttää kaikki yritykset ja tahot, jotka toimivat paikallisesti, työllistävät ja tuovat verotuloja ja muuta hyvinvointia alueelle. Tunnuksesta saa tietoa ja ohjeita kuntien elinkeinopalveluista Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Posiolla, Sallassa ja Savukoskella.  


 '


 

Selaa uutisryhmää Etusivu