Kyläopaskurssit alkavat kyläkierroksella Pelkosenniemellä 13.10.18

Julkaistu 05.10.2018

Kyläopaskurssit alkavat la 13.10.18 kyläkierroksella Pelkosenniemellä. Seuraava kurssipäivä on Kemijärvellä ke 24.10. ja Sallassa to 25.10.

Tässä tilaisuus tutustua naapurikunnan kauniisiin kyliin ja verkostoitua matkailusta kiinnostuneiden ihmisten kanssa!


'


Kemijärven kansalaisopisto ja Itä-Lapin kulttuurimatkailuhanke järjestävät


Kylien kulttuuri ja tarinat ‚Äď oppia oppaille ja muille -bussikierroksen Pelkosenniemell√§ lauantaina 13.10.2018. kello 10-16. Matkaan p√§√§see my√∂s jo Kemij√§rvelt√§ sek√§ matkan varrelta. Kerro ilmoittautuessasi, mist√§ nouset kyytiin. Bussi l√§htee Kemij√§rven ABC:lt√§ klo 9.


Kierros on yhtä aikaa opastuskierros Pelkosenniemen kyliin ja pienimuotoinen kurssi, jonka aikana matkailuyrittäjä Eero Fisk Kairankutsusta kertoo seudun kylistä ja siitä, mikä niissä kiinnostaa matkailijoita. Hän myös antaa vinkkejä opastamiseen ja hinnoitteluun. Vinkit sopivat muillekin kylä- ja matkailutoimijoille kuin pelkosenniemeläisille.  


Bussireitti alkaa luontokeskus Naavan pihasta Pyh√§tunturilta ja jatkuu Pyh√§j√§rvi‚ÄďSuvanto-Kairala-Luiro-kirkonkyl√§-Vuostimo-Saukkoaapa-Naava.¬†


Retkipäivä maksaa 24 euroa henkilöltä, ja se sisältää bussimatkan ja -kierroksen, opastuksen ja koulutuksen sekä kahvit ja kahvileivän Tallavaaran vanhassa pirtissä Kairalassa.


Päivä on tarkoitettu kylien aktiivisille ihmisille, matkailun parissa toimiville (yrittäjät, safarioppaat, kunnissa työskentelevät matkailualan henkilöt ym.) ja kaikille muille kiinnostuneille.


Myös nuoret ovat tervetulleita saamaan tietoa kotiseudusta!


Eero Fiskille voi esittää päivän aikana kysymyksiä, ja hänen kanssaan voi keskustella esimerkiksi matkailun kehittämisestä omassa kylässä. Eeron voi sanoa olevan tällä hetkellä kylämatkailun ykköstoimija Itä-Lapissa.


Tervetuloa osallistumaan retkipäivään! Tällainen tilaisuus on harvoin tarjolla. Pelkosenniemen kylät ovat siitä erikoisia, että niissä on paljon sodassa polttamatta jääneitä kauniita peräpohjalaisia rakennuksia mm. Suvannossa, Luirolla ja Kairalassa. Saukkoaapa taas on tyypillinen jälleenrakennusajan asutuskylä.


Ilmoittautuminen viimeistään 9.10.  Kemijärven kansalaisopistoon joko internetin kautta, osoite https://www.opistopalvelut.fi/kemijarvi/, puhelimitse (ei tekstiviestillä) 040-845 4166, käymällä toimistolla aukioloaikoina tai sähköpostilla kansalaisopisto@kemijarvi.fi. Maksu 24 euroa etukäteen kansalaisopiston tilille tai käteisellä (varaa mieluiten tasaraha) matkan alkaessa. 


Kairalan ja Suvannon kyliin voit tutustua jo etukäteen Youtuben videoilla hakusanalla Lapin tarinakylät.


Tervetuloa retkelle!


Kemijärvi


Kyläopaskurssin 1. kokoontuminen ke 24.10. klo 18:00-19:30 Hillatien koululla. Opettajana Päivi Kostamo. Ilmoittautuminen viimeistään 19.10. Kemijärven kansalaisopistoon. Ohje Pelkosenniemen kurssin yhteydessä. Yhteensä 20 oppituntia. Kurssimaksu 40 euroa. Kurssin lopuksi tehdään retki johonkin kylään.


Salla


Kyläopaskurssin 1. kokoontuminen Sallan rajakievarissa (museon vieressä, Savukoskentie 12) to 25.10. klo 18:00-19:30. Opettajana Tapio Saloheimo ja Tarja Mattila. Yhteensä 20 oppituntia. Kurssimaksu 40 euroa. Kurssin lopuksi tehdään retki johonkin kylään. Ilmoittautuminen Sallan kansalaisopistoon, p. 040 192 9413, sähköpostilla kansalaisopisto@salla.fi tai internetissä. 


Lisätietoja saa minulta.


Ystävällisin terveisin


Terttu Pohtila
hankevetäjä
Itä-Lapin kulttuurimatkailuhanke
p. 040 551 7800 


Itä-Lapin kuntayhtymä
Kuumaniemenkatu 2
98100 Kemijärvi


'

Selaa uutisryhmää Etusivu