Osta paikallista -hanke

  'Leader   'Leader    

'    

Osta paikallista -hankkeen (70991) erityisenä, pitkäaikaisena tavoitteena on Itä-Lapin yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien yhteistyön tiivistäminen paikallisen ostovoiman kehittämiseksi ja paikallisten ostojen lisäämiseksi alueella. Tätä varten hankkeen aikana luodaan yrittäjien kanssa yhteinen toimintamalli ja konsepti.

Hankkeella parannetaan Itä-Lapissa ostopäätöksiä tekevien tietoisuutta päätöksien vaikutuksista oman asuinympäristön elinvoimaisuuteen, hyvinvointiin, työllisyyteen, yritysvaikutuksiin, investointeihin ja vastuulliseen kestävään kehitykseen mm. ympäristön osalta.

Hankkeessa kartoitetaan elinkeino- ja palvelualoittain tieto paikallisista tuottajista ja asiakkaiden kriittisistä tarpeista. Tietoa jaetaan median, tilaisuuksien ja työpajojen avulla yleisölle, yrityksille ja päättäjille yhteisöissä, jotta he pystyvät kehittämään tuotteitaan, palveluitaan ja toimintaa ostajina paikkakuntien ja kylien elinvoimaisuutta edistävästi. Hanke tukee tiedolla työpajojen avulla paikallisia yrittäjiä ja tuottajia sekä yhteisöjen edustajia hyödyntämään paikallisia tuotteita ja palveluita. Työpajoissa jaetaan tietoa asiantuntijan vetämänä esim. hankintojen kilpailutusosaamisessa, digitaalisen toimintaympäristön, viestinnän ja markkinoinnin taidoissa. Tiedolla tuetaan myös yritysten verkostoitumista volyymien aikaansaamiseksi.

Hankkeen toteutusalue on Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Salla ja Savukoski.

Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä on Itä-Lapissa tuotteitaan ja palveluitaan valmistavat ja tarjoavat yritykset sekä alueen asukkaat ja yhteisöt.

 

YHTEYSTIEDOT:

Hankevetäjä

Anita Ruokamo

puh. 0400 418 799

etunimi.sukunimi@kemijarvi.fi

 

HANKEAIKA:

1.10.2018-30.9.2019