East Lapland Film Productions -hanke

'    'Leader ' 

Yhteyshenkilö:

Johtaja

Dina Solatie

puh. 040 354 8370

etunimi.sukunimi@kemijarvi.fi

Itä-Lapin kuntayhtymässä alkoi East Lapland Film Productions -hanke (87887). Hankkeen tavoitteena on elokuva-, tv-, ja mainostuotannon avulla lisätä Itä-Lapin elinvoimaa ja hyvinvointia sekä osallistaa alueen asukkaita. Hankkeessa kehitetään alueen yritysten ja asukkaiden osaamista palvelemaan ja avustamaan mahdollisia tuotantoyhtiöitä. Tavoitteena on myös houkutella lisää tuotantoyhtiöitä tekemään kuvauksia Itä-Lappiin.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 13 556 €. Hanketta rahoittaa Pohjoisimman Lapin Leader (64%) ja Itä-Lapin kunnat (16%). Lisäksi hankeessa on yksityisiä rahoittajia (20%).

Hankkeen aikana luotiin kuva-arkisto, joka kattaa kuvauslokaatioita Itä-Lapin kuntien alueelta (Salla, Savukoski, Pelkosenniemi, Posio ja Kemijärvi). Kuva-arkisto pitää sisällään neljä vuodenaikaa; kesän, syksyn, talven ja kevättalven. Itä-Lapin seutu tarjoaa monipuoliset kuvauslokaatiot ja erinomaisen alueellisen verkoston kansallisten ja kansainvälisten elokuva- ja tv-tuotantojen käyttöön. Katso kuva-arkisto täältä.